SSK-Blogg

Vår hockey

SSK-Blogg

Som igångsvärde hade Sunderbyn i kvarvarande trupp från fjolåret 5 st spelare födda 2007. Det första som gjordes var ett intag av spelare födda 2008. Dessa spelare kom i från våran egen verksamhet och från Luleå Hockey (12 spelare).

Samuel har två sista säsongerna spela hockey i stockholmregionen samt i Boden Hockey. Nu är han i Sunderby för att åka mycket skridskor och se till att göra sin roll på bästa sätt.

Vi kan inte stoltsera att vi är en hockeysektion som tar fram många talanger på tjejsidan, men det finns trots allt de tjejer som spelar i våra killlag och gör det riktigt bra. Här kommer historien om Edith.

Säsongen har varit en stor succes för Wille och hans gäng. Man har hela tiden jobbat hårt och gjort allt i alla lägen. Slutresultatet har blivit en serieseger trots många riktigt bra lag i seien. Stort grattis till hela U16 truppen och ledarna.

Då var det dags för tredje kvalmatchen, matchen går mellan Sunderbyn och Teg. 1:an och 2:an i live-tabellen. Vi har tråkiga minnen sedan i vintras när vi förlorade kvalet mot Teg över två matcher. Teg har börjat starkt med vinst över Härnösand och sedan vinst på straffar över Piteå. Sunderbyn har två vinster mot samma lag.

Andra matchen i kvalserien, resa till Härnösand och match mot AIK. AIK förlorade första matchen i serien mot TEG med 1-6 medans Sunderbyn vann sin första match i serien mot Piteå med 2-0.

Första matchen i kvalet och mot tuffa Piteå Hockey. Piteå har under året spelat i regionsserien vilket medfört högt tempo och bra utveckling. Förberedelserna var optimala och samtliga spelare tillgängliga.

I Sunderbyn har vi ett fantastiskt J18-lag, det är 4 spelare som sticket ut lite extra rent statistiskt. Man skall komma ihåg att det är omgivningen som gör kompisarna bra. Denna statistik gäller alla div 1 serier i hela sverige. Wille Höglund, Ludwig Skårman, Viking Rosengren Wistrand och Andre Nordberg är alla SSK killar.

Nu är det klart, två tränare är klara för J20 nästa säsong. Marcus Oskarsson och Mikael Lundström har skrivit på kontrakt för kommande säsong. Vi är väldigt nöjda med Mikael och Marcus arbete med J18 under denna säsong så det känns som ett självklart val att de tar hand om J20 2024/2025. Tanken är att vi även skall ha en ...

Se hit, alla killar som är födda -09! Se det som ett extra tillfälle att spela match, se det som ett tillfälle att visa upp er, se det som ett tillfälle att ha kul.