Utvalda event

Se upp, snart smäller det

J18 DM - 22/23

DM började med ett lite yrvaket SSK, man kunde vinna mot Boden med 2-1 efter straffläggning. En match som vi inte tar fram det bästa ur laget, men vi hittar ett sätt att vinna matchen på. Andra matchen mot Kalix startades i högt tempo och en tidig 2-0 ledning. SSK spelade fin hockey fram till att Kalix fick powerplay och lyckades göra 1-2. Efter det målet öppnades matchen upp och spelet var helt jämt. SSK lyckades stänga matchen och vinna den med 2-1.

    Tredje matchen och en match om finalplats för vårat SSK lag. SSK startade lite krampaktigt och skapade inte så mycket i början på matchen. Båda lagen hade svårt att få till ett bra spel i båda zonerna. Piteå kunde vinna matchen med 2-0 efter 2 PP mål. SSK hade lika många klara målchanser men lyckades inte sätta chanserna vilket blev avgörande. Vi behöver hålla oss från utvisningsbåset om möjligheten skall finnas att vinna mot lag som Piteå.

Summering: Killarna gör en klart godkänd insats i DM, självklart finns det saker att justera men det fanns det för samtliga lag i turneringen. Finalen spelades mellan Kalix och Boden 1. Den matchen vann Boden med 2-0.

För mer information om turneringen, titta på swehockey.

J18 PIPELIFE CUP 2022

Vårat nya J18 lag åker norrut för cup mot finska och svenska lag i Pipelife cup. Väldigt osäkert hur man står efter en tuff försäsong. Vilken utmaning för Oskar Elgcrona och Victor Behm att coacha denna cup mot motstånd som vi inte riktigt har koll på.

Turningen börjar med match mot KaIPa vilket senare visar sig vara ett riktigt bra lag. Ganska klar vinst med 4-1 och en riktigt bra start på cupen. Av bara farten städar Sunderbyn bort Rovaniemen Kiekko U17 med 8-2. Som 3:e match blir det svensk derby mot Haparanda och även där gör grabbarna en stabil insats och vinner med 3-1.

    Efter detta är det då dags för semifinal. Vi ställs mot Rovaniemen som vi tidagare mött och vunnit mot, även denna gång gör vi en stabil match och lyckas vinna med 4-0 efter bla. en hållen nolla av Arvid och André. 2 mål av Tobias W och två assist av Hugo.Ö.

    FINAL. Så kul att spela matcher som gäller någonting. SSK är framme i final mot KaIPa.  Hugo.H ser till att SSK tar ledningen med 1-0 och tidigt i andra perioden stänker Måns.Å in 2-0 till SSK, viktigt med en bra start vilket laget nu fått. Just innan pausvilan gör Isak J 3-1. Matchen mer eller mindre slut när Måns gör sitt andra mål i matchminut 46.

Så kul att grabbarna får en riktigt bra start på säsongen och därmed i lugn och ro kan jobba vidare, det är alltid bra att få ett kvitto på att all den slit man lägger ner ger någonting. Kör på, ni är på rätt väg!

Lite mer statistik ser ni här: https://www.gameresultsonline.com/htuhc/j18-pipelife-cup-2022/7335/games?lang=en_USFörsta riktiga J18 matchen

Äntligen börjar säsongen komma igång på riktigt, bortamatch mot Bodens J18-lag. Vilken utmaning för våra SSK krigare. Det är allmänt känt att det är en tuff match att åka till Boden och spela bortamatch, för oss är det som ett Bodensvägens derby.

   Vi har startat upp säsongen med kickoff vecka samt träningsmatch. Efter den perioden står vi med några skador vilket inte är bra. 

Några ord om matchen Per Ledin?

- Vi gör inte våran bästa match, en del av de saker som vi pratat mycket om på träning utför vi. Men, allting är en process och vi har kommit en bra bit på vägen. Det som är positivt med matchen är att vi hittar ett sätt att vinna. Vi har verkligen fått i hop gruppen och det är riktigt fina killar i laget, så det här kommer att bli riktigt bra. 

Matchen då:

Den slutar 3-2 till Sunderby SK J18.

U16 kval

Hur gick det?

Sunderbyn gjorde en fin match mot ett Kalix som är erkänt duktiga. En relativt jämn match som SSK avgjorde i sudden. Vinnaren i denna match verkar vara det laget som kommer försöka kämpa med Haparanda om vinnare i detta kvar. Slutresultatet blev 2-1 till SSK.

Match två var mot Kiruna, ett Kiruna som var tvingad att vinna denna match efter stor förlust mot Haparanda. Matchen startade ganska trevande, båda lagen hade chanser med inget direkt ordnat spel. I andra halvan började SSK hitta sitt spel och efter att vi tagit ledningen så kändes matchen avgjord, trots att Kiruna inte alls var ofarliga. Matchen slutade 4-1 till SSK.

Sista avgörande matchen mot Haparanda startade 45min efter matchen mot Kiruna var slut så det var tunga ben som klev in till denna match. Det syntes direkt att Haparanda var en storlek för stor och första perioden var i princip spel mot ett mål. I andra halvan vågade SSK lite mer och jämnade ut spelet betydligt. Vid ställningen 0-2 så fick SSK en straff, ett mål där så skulle kanske Haparanda blivit lite nervösa men deras målvakt gjorde en fin räddning på straffen. Vi säger grattis till Haparanda och önskar dem lycka till i regions serien. Vi gör ett fint kval och ser framåt mot seriestart.

För att få spela i den riktigt bra regionsserien för U16 lag behöver lag som inte är från elitföreningar kvala. I år finns det en plats öppen och fyra lag är intresserade. Vilka lag är det? Jo..

Haparanda: Den stora favoriten med stort antal finska spelare och väldigt duktiga egen utvecklade spelare. Att rubba dem blir väldigt svårt men kul att prova.

Kalix: Ett bra hockeylag som i fjol spelade regionsserien. Kalix har några spelare från Tjeckien och satsar hårt på sina ungdomslag. Kalix borgar alltid för kvalite i dessa åldrar.

Kiruna: Informationen om laget är inte stor, men som vi vet har alltid Kiruna skolade spelare så de kommer nog vara ett lag att räkna med.

Sunderbyn: Ett lag som varit framgångsrika i denna ålderskull. Per Ledin har drillat laget tillsammans med övriga tränare. Inför året har några spelare tappats till Luleå Hockeys u-16 lag men klart intressant lag.

I serien får lagen spela med 3-1 överåriga men dessa får ej deltaga i kvalet där endast "rätt" ålder är välkomna.

Stalltipset är att Haparanda kniper platsen (beroende på om deras övergångar hinner bli klara) men annars är det mycket öppet. Dessa kvalmatcher får ej missas. Självklart finns det fika att köpa i hallen.

Lördag 17 september 2022 

Tid Hemmalag Bortalag 
11.00 Sunderby SK - Kalix HC 
12.45 HaparandaTornio UHC - Kiruna IF Ungdom/KIF 
15.00 Kalix HC - HaparandaTornio UHC 
16.45 Kiruna IF Ungdom/KIF - Sunderby SK
19.00 Sunderby SK - HaparandaTornio UHC 
20.45 Kiruna IF Ungdom/KIF - Kalix HC