U15 på DM

06.03.2023

Gällivare stod för värd när DM för U15 spelades i helgen.


Klockan 6:22 lämnade tåget stationen i Sunderbyn fredagen den 3:e mars 2023. 18 stycken förväntansfulla 14 och 15-åringar begav sig mot Gällivare med den där vanliga förväntan om seger och berömmelse. Vi ledare var mer försiktiga i vår förväntan men då vi mött alla lag under flera år och har plusstatistik på de flesta så kändes det ändå som att helgen skulle blir lyckosam.

Vi anlände till Gällivare klockan 8:45, tidigt ja, men det var det enda tåget som passade. Vi hade tid att både testa isen på lite friåkning samt äta lunch i lugn och ro innan matchen.


Vår första match var klockan 15:00 mot Kalix. Ett lag som vi mött många gånger under åren men som vi inte spelat mot denna säsongen då vi spelat i Västerbottenserien. Det blev en tight tillställning där det tillslut blev en förlust med 1-0. Matchens bästa spelare var vår målvakt som håll nollan i 38 minuter innan den retliga pucken trillade in med 2 minuter kvar av matchen.

Inga muntra miner i omklädningsrummet efter matchen tyvärr.

Dag två ställdes vi mot Piteå. Vi har under alla år spelat väldigt jämt med Piteå och vi förstod att det skulle bli en tuff match. Tyvärr så hade den dåliga känslan från fredagsmatchen inte lämnat truppen utan även denna match slutade i sorti. Chansen till finalspel var borta redan innan vi fick vinna vår tredje match mot Brooklyn tigers. Men det var iaf skönt att få en seger i bagaget.

På söndagsmorgonen spelade vi en placeringsmatch om 5-6 plats. Åter igen lyckades vi inte komma upp i nivå och vi förlorade ytterligare en match. Barnen är såklart lika besvikna som både åskådare och ledare, men fick ändå en trevlig helg med kompisar och bad på hotellet. 

Det blev rätt mycket väntan innan tåget gick hem på söndagkvällen, mestadelen av tiden spenderades i ishallen och i omklädningsrummet. En väldigt fin ishall. Har ni inte varit i Gällivare och spelat hockey så rekommenderar jag det. 

Det viktiga är såklart att killarna hade en trevlig helg och fick umgås med varandra, men det hade ju såklart varit kronan på verket att få spela en bra turnering också. Nu gäller det att ta nya tag med träning i veckan, slipa på detaljer innan vi spelar borta mot Skellefteå på söndag som serieavslutning.


tankar av
Andreas, ass tränare SSK U15