Regionskval mot Sollefteå borta

18.03.2023

Match mot Sollefteå Hockey. Matchen är en av matcherna i kvalserien mot J18 elit. Sollefteå förlorade mot Lejon över två matcher i höstens kval till regionsserien. Nu har det en andra chans att kvala sig till regionsserien. Lagen Boden, Sunderbyn, Sollefteå känns väldigt jämna och bra.

Matchen då, resan för Sunderbyn startade på sämsta möjliga sätt. Bussen körde av vägen och fastnade i diket. Allt löste sig till slut och Sunderbyn fick skjuts av en annan buss till hallen för träning och match.

Lagen byter chanser i första perioden. Sunderbyn har lite mer chanser främst pga två PP. Skotten 5-9 men mållös. I andra periodens 5:e minut tar Felix Ledin hand om en puck i anfallszon och drar iväg en handledare som letar sig in i Sollefteås mål. 0-1. I matchens 34 minut så får Sollefteå PP och efter några snabba passningar runt målet så lyckas Sollefteå kvittera till 1-1. Skott 4-6 till Sunderbyn. Sista perioden och spelet blir lite mer öppet. I matchens 57:e minut har Sunderby PP och pucken går runt i Sollefteås zon, William Schäder vänder om på kanten och serverar Noel Norberg en fin passning som point, Noel skjuter ett snabbt vristskott i nättaket hos Sollefteås målvakt. 1-2 till Sunderbyn. I slutet på matchen tar Sollefteå ut sin målvakt och med 9 sekunder kvar lyckas Sollefteå kvittera. O.T och vem vinner? Sollefteå drar det längst stråt efter en kontring och 2-1 spel. Matchen är slut och Sollefteå vinner den på övertid. Detta är Sunderbyns 20:e match utan förlust under ordinarie tid. Nu gäller det att ladda för derby mot Boden på tisdag.