J18 Seriefinal

28.02.2024

Seriefinal och match mellan två lag som alltid spelar jämna matcher mot varandra. Sunderbyn har fått i ordning på sitt försvarspel och Kalix har svårt att skapa bra målchanser under matchen. Det var i o f ett skott i målramen men det kändes som att Viking hade koll på den, om man nu kan ha det när den tar i målramen. Sunderbyn rivstartar matchen med att göra mål i PP efter ett hårt skott av Isac Hugosson fint assisterat av Wille och Hugo. Matchen står sedan och väger resten av första perioden och andra perioden.

I tredje perioden blir det några chanser åt båda hålla men SSK kan göra 2-0 genom Wille fint framspelade av Kasper. I slutskedet reducerar Kalix men kan inte kvittera innan matchen är slut. Viktig seger för Sunderbyn vilket mer eller mindre säkerställer kvalspel. Allt kan hända i ishockey, men att man inte klarar att ta 3 poäng sista 4 matcherna känns inte troligt. Många gör en bra match, men Edvin Ek, Isac Hugosson, Wille Höglund och Viggo Wågström/Karlsson samt Viking i mål visar upp sig lite extra.

Lite imponerande är ändå 14 vunna av 14 matcher och 98 gjorda mål och endast 11 insläppta.