J18 Seriefinal

19.02.2024

Tidig seriefinal på bortais, vad kan vara svårare. Det blir intressant om matchen mot LHF sitter i benen och huvudet hos spelare och tränare. Eller om det rent utav kan vara något positivt att man kan ta med sig tempot till denna match. Kalix är alltid tuffa att möte med många spelare som har J20 meriter men även spel i Div1. Skolningen är bra och Kalixspelaren är kloka.

Matchen startar i ett bra tempo, Sunderbyn tar inte pucken mot mål så många gånger medan Kalix är i Sunderbyns zon flertalet gånger. Ju längre matchen går så kommer SSK in i närkamspelet vilket gör att Kalix har svårt att hitta lägen i Sunderbyns zon. Det är några bra chansen, både från Kalix och från Sunderbyn.

3:e perioden så sätter Sunderbyn yngre version av Liam Lindmark in en bra tackling på en Kalix spelare och Måns plockar upp pucken. Måns driver pucken fram till Kalix men i sista sekund hittar han en fin sidledspassning till Edvin som snyggt avslutar. Målet innebär 0-1 och vild glädje byter ut. Kalix forcerar i slutet men Sunderbyn håller ut, främst genom bra boxplay och en strålande insats av Viking i målet.

Under sista dagarna har fokus varit på att spela fysiskt i egen zon och att inte släppa motståndarna in på mål vilket så riktigt bra ut mot Kalix.

Denna vinst innebär en viktig boost för självförtroendet samt att det blir en liten lucka i tabellen, det är många matcher kvar men viktigt att hitta lite luft i tabellen.

Tisdag, match mot Lejon. Upp på hästen igen.

3rd period

46:59 0-1 (EQ) SUN 95. Ek, Edvin (5)39. Ågren, Måns