J18:s trippla matcher

20.10.2022

Match mot Haparanda på bortais, en tuff uppgift för alla lag. Det börjar inte på bästa sätt, ingen buss på plats vid avfärd.. men det löste sig på ett bra sätt till slut.

Matchen då, Haparanda gör 1-0 i mitten på första perioden och så slutar förta perioden. En jämn förta runda trots att vi förlorar skotten 12-6. I andra perioden lyckas Tobias Wredendal peta in en puck och perioden slutar 0-1 till SSK och ett hårt tryck mot Haparandas mål.

I tredje perioden när det mer ställningskrig och till slut lyckas Haparanda göra 2-1 i PP. SSK tar ut målvakten i slutet och Haparanda lyckas göra 3-1 i öppet mål. Nu tar vi nya tag inför dubbla möten i helgen.

Hemmamatch mot Lycksele. Lycksele är ett lag som blandar och ger. Ena dagen vinner man mot serieledaren och nästa stor förlust mot lag längre ner i serien. Kul att få spela mot motstånd som man inte tidigare har mött.

Matchen. Vi startar första period i ett högt tempo och vinner den klart med 3-0. Första målet redan efter 6min av Tobias Wredendal. Andra perioden slutar 5-1 till SSK och man går in i en tredje period med ledning 8-1. Kul att nämna är att vi äntligen får göra mål i powerplay. Sista perioden spelas mer eller mindre av och matchen slutar till slut med 10-1. Negativt att säga om denna match är att vi sitter i utvisningsbåset 5ggr, någonting som vi hållt på lägre nivåer sista matcherna. Hugo Östberg gör 3 mål och Froste 2 mål. Nu gäller förberedelser för morgondagens hemmamatch mot serieledarna Teg som vänder matchen mot Boden från 0-1 till 5-1 idag.

Hemmamatch mot serieledarna. Allt ser bra ut, flera spelare tillbaka från skador och i träning. Melvin med en nyligt inträffad tåskada men två målvakter skadefria. Som vanligt möter vi motstånd som är lite äldre och ett år med extra rutin.

Matchen, SSK börjar matchen i högt tempo. Teg fick inte mycket tid med pucken och hade problem att komma ur egen zon. Efter ca 3 minuter kunde ytterforwards checka fast en Teg back som tappade pucken och Isac Hugosson kunde snyggt placera pucken i första krysset. I Tegs första anfall (14 sekunder efter SSK ledningsmål) kunna de peta in en studsande puck på bortre stolpen. Rullgardin ner, NEJ. SSK forsätter att trumma på och skapa chanser. Efter drygt 11 minuter kan Froste Öhman trycka in 2-1. Andra perioden är jämnare, Teg börjar hitta ett sätt att komma ur pressen samt att vi slarvar lite mer vilket ger Teg mer puckinnehav. Skotten helt jämna och även målen 1-1. Sunderbys mål göras Edvin Ek. In i sista perioden med ledning 3-2 mot serieledarna. Teg trycker på för att kvittera vilket kommer i 47 minuten. I 55 minuten får SSK chansen i PP vilket förvaltas av Froste. I matchens sista sekunder tar Teg ut målvakten och lyckas kvittera när det endast återstår 14 sekunder. Det hela avgörs på straffar till Tegs fördel. Bra match, speciellt början av matchen.