J18 och viktig bortamatch mot Haparanda

27.01.2023

Haparanda som slutade tvåa i grundserien just efter Lejon som kvalade in till Regionserien J18 stod för motståndet i denna viktiga match. Erkänt svåra Haparanda på bortais, någonting att bita i för våra unga killar i J18. Första perioden vinner Sunderbyn klar med 9-2 i skott och övertaget med tid i zon därefter. Trots allt en jämn period som där endast ett mål görs. Efter 3 minuter göra Tobias Wredendahl 0-1 assisterad av M.Ågren och N.Norberg. Utveckling på lagspelet har utvecklats till den graden att motståndaren har svårt att komma till målchanser mot Sunderbyn vilket är positivt, detta syns tydligt i första perioden. Andra perioden blir inte lika tillknäppt, fler skott på mål och ett böljande spel. Skotten 11-17 visar att lagen kommer fram till mål vid flertalet tillfällen. Efter 23 minuter går Tim Wiström rakt mellan två back med en snygg fint och blir upphakad vid friläget, detta resulterar i straff. Som tidigare denna säsong missar vi straffen, detta är någonting som vi måste träna på inför kommande matcher. Efter 35 minuter har Sunderbyn ett långt anfall i Haparandas försvarszon vilket resulterar i ett långt skott i mål från Isak Hugosson assisterat av E.Ek och H.Östberg. Sista perioden blir böljande spel utan att Sunderbyn släpper till några riktigt farliga chanser, förutom i slutet på perioden. I 45 minuten lyckas Edvin Ek göra 0-3 assisterad av M.Ågren. I matchens sista minuter gör Melvin några riktigt fina räddningar för att hålla nollan och i absolut sista sekunderna gör Svante Tedfelt 0-4 assisterad av A.Enbom och H.Östberg. Bra match av Sunderbyn och vi ser fram emot dubbla matcher i helgen.