J18 och sista kvalmatchen hemma mot Sollefteå

26.03.2023

Dags för sista matchen för året för Sunderbyns unga J18-lag. Säsongen har varit lång och målet för laget har varit en plats i region när nästa säsong startar. För att lyckas med detta så behöver mycket falla på plats. Nu står vi inför sista matchen mot Sollefteå. Vilket lag går då vidare till regionsserien? Mycket tyder på ett glödhett Boden som vann mot Sunderbyn i sista omgången, Sollefteå har allt i sina egna händer men måste då vinna de två sista matcherna. För att Sunderbyn skall vinna serien så krävs vinst idag och att Boden inte vinner under ordinarie tid i morgon mot Sollefteå eller vinner på straffar el. OT.

Matchen då. Sunderbyn startar matchen i ett högt tempo och trycker tillbaka Sollefteå. SSK skapar några chanser direkt från start och i matchens andra minut får Sunderbyn en tekning i anfallszon. Då väljer man att plocka fram en tekningsvariant (som Ledin, Östberg och Ek tränat in i veckan) som skördar. 1-0 till Sunderbyn efter mål av Hugo Östberg assisterad av F.Ledin och E.Brun. Sollefteå skapar någon chans som Melle för göra räddningar på. I matchens 8 minut får Sollefteå PP. Efter skott och styrning framför mål så är 1-1 ett faktum. Matchen fortsätter i ett högt tempo och det är verkligen anfallshockey i båda ändar av isen. I slutet på perioden bryter Filip Nilsson ett Sollefteå anfall och skickar pucken efter sargen till Edvin Ek som tar med sig pucken i fart och avancerar in i Sollefteås zon. Edvin använder sig av sitt sylvassa dragskott i skäret och pucken letar sig upp i Sollefteås högra kryss. 2-1 till Sunderbyn och periodpaus. Skott 8-10 till Sollefteå.

I andra perioden ser Sunderbyn bestämda ut och skapar chans på chans. I matchens 30 minut får SSK ett PP. Ett riktigt fint PP mål får Edvin Ek göra regisserat av William Schäder och även Noel Norberg. Några minuter senare gör Sunderbyn 4-1 efter att Svante Tedfelt lurar Sollefteås målvakt efter att släppt pucken vid första stolpen där Isac Hugosson stannat kvar och sprätter in pucken i mål. Periodpaus och 4-1 till Sunderbyn. Skott: 16-7.

Tredje perioden startar och Sollefteå måste ta minst en poäng för att kunna bli etta i serien. Det syns på Sollefteå som kommer ut med lite mer energi än period 2. Ganska snabbt kommer en reducering till 4-2. Men de riktigt vassa chanserna uteblir. I matchens 55:e minut får sunderbyn PP.  Dags för William Schäder igen att styra upp PP, efter diagonalpass från Felix Ledin så hittar William Edvin Ek fri på bortre stolpen som kan göra 5-2 i öppet mål. En minut senare skjuter Felix Ledin ett skott som Edvin Ek tar retuern på och gör 6-2 vilket blir slutresultatet. Skott: 5-13.

Laget gör verkligen ett stark insats och vinner mot ett bra motstånd. Den här gången kan vi verkligen säga att hela laget var på topp, ingen föll ur ramen. Självklart måste man ge en fjäder i hatten till en 4-målsskytt Edvin Ek, William Schäder som styr PP lugnt och fint under matchen, Felix Ledin som gör 3 assist samt en riktigt energispridare Isak Jönsson.