J18 och rematch mot Boden i kvalet

24.03.2023

Första matchen mellan lagen slutade 1-0 till Sunderbyn, rematch på bortais i Hive Arena. Matchen börjar i ett högt tempo, Boden visar snabbt att man är bättre förberedd till denna match än första matchen i Sunderbyn. Redan efter 2 minuter gör Boden 1-0 och lite yrvakna Sunderby spelare tvingas vakna till liv. Sunderbyn lyfter upp spelet och efter 9 minuter snappar Edvin Ek upp en puck som backarna i Boden inte riktigt är ense om vem som skall ta och 1-1 är ett faktum. Resultatet är då helt rättvist, Sunderbyn har kommit upp i banan och kommer oftare fram till målchanser. I 11:e minuten får Boden ett PP och där gör man snyggt 2-1. Sunderbyn vinner skotten 8-5 och perioden var helt jämn.

I andra perioden kommer Boden ut flygande, Sunderbyn hänger inte riktigt med och blir tvingad till två utvisningar ganska tidigt i perioden. När Sunderbyn lyckats klara av utvisningarna och även komma in i Boden zon med pucken i behållning så krockar oturligt två spelare i Sunderbyn med varandra och Boden får då ett friläge vilket förvaltas snyggt.

Tredje perioden och Sunderbyn har kommit över Bodens tempoökning i andra perioden, men SSK jobbar inte som ett lag och det blir väldigt mycket one man show vilket inte resulterar i så många farliga lägen. I slutet på matchen tar Sunderbyn ut målvakten och går för en reducering. Tekning i Bodens zon och klockren teknings vinst rakt bak, men spelarena i Sunderbyn blir inte överens om vem som skall ta pucken. Det resulterar i att en Boden spelare får friläge från halvplan mot ett tomt mål. Resultatet blir 4-1 till Boden och man kan säga att bästa laget vann. Matchens lirare är Gustav Lager med två mål och ett assist. Sunderbyn kan bättre, några spelare får trots det godkänt. Melvin i mål gör en godkänd match, Froste jobbar och sliter, Felix gör ett hårt jobb och står upp bra, Edvin ger aldrig upp och kommer till några nästan lägen samt Isak J gör en stort jobb i båda zonerna. Nu gäller det att ta med förlustenergin till på Lördag och göra en bra sista match mot Sollefteå.