J18 och hemmamatch mot Haparanda

06.03.2023

Möte mot höstens lag i serien (förutom Lejon som gick upp till region) Haparanda. Happis innehåller många skickliga spelare, bla många duktiga spelare födda -05 samt en kedja -07 som var med att vinna TV-pucken guld tidigare i höstas.

Det märktes från början att Haparanda kom till matchen för att göra livet surt för Sunderby-killarna. Sunderbyn gjorde en mindre bra insats denna match. Väldigt utspritt lag, släpper till onödiga avslut mot eget mål samt stressigt spel. Skotten 31-25.

Första perioden med övertag för SSK rent målchansmässigt men väldigt svårt att komma till riktigt bra chanser. I slutet på perioden kan Filip Nilsson göra 1-0 i PP assisterad av S.Tedfelt.

Andra perioden startar och SSK försöker att skapa chanser men det är väldigt sällan i samlad trupp, Happis kommer relativt enkelt förbi SSK:s press och kommer fram till målchanser. Efter ca 33min kan SSK göra 2-0 och även denna gång i PP. Mål av Edvin Ek assiterad av T.Wredendal, N.Norberg.

Publiken hinner knappt sätta sig på läktaren inför 3:e innan Happis reducerar till 2-1. Någon minut senare kan SSK göra 3-1 i en snabb kontring. Målet görs av skyttekungen Edvin Ek (hans 9:e) assisterad av S.Tedfelt och F.Ledin). 5 minuter senare så kan happis ta hand om ett slarv i SSK och göra 3-2. I slutet på matchen tar happis ut målvakten och i det skedet skapar de en riktigt vass målchans som Andre lyckas rädda returen tar SSK hand om och efter pass från F.Öhman så lyckas Edvin Ek avgöra matchen till 4-2.