J18 och avslutning på serien

12.03.2023

Sunderbyn har chansen att gå till serievinst och därigenom kval till regionserien. Vad krävs av Sunderbyn, jo två vinster under helgen. Först mot Lycksele och sedan mot Teg.

Sunderbyn reser till Lycksele under lördagen och spelar match mot Lycksele, ser man i tabellen så skall Sunderbyn bara vinna den matchen. Ser man i laguppställningen hos Lycksele så har man i truppen spelare under dispens födda -04. Måste matcher är alltid tuffa att spela. Matchen drar igång och skottstatistiken blir 44-17 till Sunderbyn. Efter ca 7min gör Noel Norberg ett riktigt fint mål, han fintar att gå på avslut mot första stolpen men håller in skottet och går runt målet och lägger in pucken i öppet mål. 0-2 gör av Isac Hugosson efter 16min assisterad av T.Wredendal. 12min in i andra perioden gör Isac Hugsson 03 efter assist från F.Ledin och E.Ek. I tredje perioden gör Alexander Linder 0-4 assiterad av T.Wredendal och E.Ek. 0-5 gör Felix Ledin assiterad av L.Lindmark. PP i 48min och 0-6 av Edvin Ek assiterad av I.Hugosson och T.Wredendal. Matchen avslutas med 0-7 målet i 51min av Edvin Ek assisterad av I.Hugosson och F.Ledin.

Starkt att hålla nollan i en så viktig match och göra Söndagens match till en ytterligare måste match.

Söndagen och match mot erkänt duktiga Teg, hemmamatchen vann Sunderbyn på O.T vilket visar hur jämt det är mellan lagen. Skotten 14-41 till Sunderbyn och då förstår man att Sunderbyn kommer ut hårt i matchen. Matchen startar och det är ett lag på isen, SSK börjar med en hård press mot Teg och skapar chanser ganska frekvent. PP i 6:e minuten och mål av Filip Nilsson assisterad av S.Tedfelt och W.Schäder. 0-2 i 9 minuten av Liam Lindmark assisterad av T.Wredendal. I fjortonde minuten gör Svante Tedfelt 0-3 med en spelare mindre på isen. En Fin brytning av Viggo Karlsson som sedan Arvid Enbom skickar vidare till Svante för avslut.

I andra halvlek och matchens 34min gör Isac Hugosson mål assisterad av T.Wredendal och E.Ek. 0-5 sedan av Joel Nordmark assisterad av F.Nilsson.

helgens två måtcher vinner Sunderbyn tillsammans med 12-0 och håller alltså nollan. Detta innebär serievinst och kval mot regionserien.