J18 mötte serieledarna

19.01.2023

Match mot serieledarna Kalix som har överraskat stort efter uppehållet. Kalix har vunnit med seriefavoriterna Teg och Haparanda och är helt obesegrade inför matchen mot Sunderbyn. Matchen börjar i favör för Sunderbyn men relativt jämnt. I slutet på perioden lyckas Sunderbyn göra 1-0, målskytt Hugo Östberg framspelad av M.Nilsson och  A.Enbom. Andra perioden blir ett ställningskrig, Kalix spelar långa spel och tar sig in i Sunderbyns zon relativt enkelt, Sunderbyn håller Kalix utanför sig men lyckas inte samlat komma in i Kalix anfallszon. Melvin får göra några fina räddningar i Sunderbyns mål. När tredje perioden startar så kvitterar Kalix omgående, ett missförstånd som Kalix utnyttjar direkt. Sista perioden är minst lika klar Sunderbyns som andra perioden var Kalix:s. Det var några riktigt fina PP som med lite skarpare avslut hade resulterat i flera mål. Matchen slutar 1-1 och går till förlängning. Kalix har en bra start i förlängningen, mycket på grund av ett 4-3 överläge i nästan två minuter. Sedan är den helt jämn. Det hela får avslutas med straffar. Det går många omgångar innan Kalix kan avgöra med straffarnas första mål. Laget gör en godkänd insats och spelar ett spel som chans minimerar motståndarna, när väl Kalix gör sitt mål så släpper SSK mer på gasen och chanserna kommer. SSK har några spelare som denna match själv kommer in i Kalix zon och skapar chanser och försvarspelet är bra vilket är special teams är förutom att man inte lyckas sätta pucken. Melvin gör en bra match i målet och gör några riktigt fina räddningar i andra perioden samt på straffarna.