J18 i seriefinal mot Kalix

09.03.2023

Vilket upplägg, 3 matcher kvar i serien och nu dags för match mellan seriens 1:a och 2:a. Först mötet slutar i straffvinst för Kalix och dags för returmöte. Sunderbyn måste vinna matchen under ordinarie tid för att kunna vinna serien medans Kalix kan komma undan med en förlust på OT/straffar.

Matchen börjar och man ser direkt att detta kommer bli en krigarmatch. Inget lag vill bjuda på någonting, hellre spela ut pucken efter sargen än att vara konstruktiv och hitta bladet på en kompis i fart. Första perioden är helt jämn, båda lagen har några chanser men skillnaden mellan lagen denna period stavas Edvin EK! Han tar pucken i mittzon och driver in pucken in i Kalix zon, vänder lite inåt i banan så målvakten måste göra en förflyttning samtidigt som han drar iväg ett hårt dragskott mellan två Kalix backar. Resultatet blir 0-1 till Sunderbyn. Skotten 7-7.

Andra perioden startar med att Sunderbyn drar sig tillbaka lite och väntar i mittzon, Kalix kommer snabbt på ett motmedel och kan spela förbi Sunderbyns uppställning vilket gör att det kommer in i Sunderbyns zon ganska enkelt. Kalix får två PP där det sätter hårt tryck mot Sunderbyn och dess målvakt Melvin. Med hjälp av stolarna två gånger lyckas Melvin hålla nollan även denna period. Men det var stort övertag för Kalix och Sunderbyn ser väldigt nöjd ut i periodpaus. Skott 4-5 (kändes som 14-5)

Tredje perioden. Sunderbyn har korrigerat någonting i paus så Kalix inte kommer in i zon lika enkelt. Sunderbyn lägger inte så mycket krut på att behålla pucken i laget utan man gör allt för att försvåra för Kalix att hitta lägen när Sunderbyns mål. Ju längre perioden går så trycker sig Kalix närmare och närmare, Melvin får göra några fina räddningar. När det återstår 30 sekunder och Kalix pressar på utan målvakt så får de PP (puck out) vilket känns väldigt tungt. Kalix vinner tekningen och börjar spela runt pucken, mitt i allt så gör de ett inspel mitt i slottet och direktskott avlossas, Melvin gör en fantastisk räddning och lyckas även hålla pucken. Sista sekunderna blir lika gastkramande, Kalix hittar tillbaka till point och avlossar ett hårt skott som Felix kastar sig och skott täcker. Domaren blåser och matchen är vunnen för Sunderbyn. Hoppet lever om serieseger, men två viktiga matcher kvar och på bortais.

Laget gör ett bra jobb tillsammans, trots att fokus inte var att spela publikhockey så gör man det som krävs för att vinna. Det finns några spelare som måste få en extra cred. Melvin, fantastisk när det behövdes som mest. Edvin Ek, stark på puck och kom ut ur de flesta situationerna med puck samt ett snyggt mål, samtliga centrar som jobbar tajt tillsammans med försvaret. Ingen faller ur ramen utan krämar ut det som krävs.

Dubbla matcher i helgen sedan serieslut..