J18 första riktiga tester

21.08.2023

Transport ner till UMEÅ och två tuffa matcher mot Wasa samt Björklöven J18 elitlag. Båda lagen har gjort det bra under fjolåret vilket gör denna miniturnering till ett riktigt test för vårat J18-lag. Under cupens första match kunde Wasa vinna mot Björklöven i en riktigt tempostark match.

Dags för Sunderbyn att kliva in i handlingarna, match mot Wasa som slagit Björklöven med 2-1 dagen innan. Matchen startar i ett högt tempo och det syntes tydligt att SSK inte ville göra misstag i början på matchen, det blev en hel del chippar ur egen zon, spel efter sarg etc. Men efter första perioden kunde SSK börja äta sig in i matchen. Wasa kan ta ledningen vilket inte verkar störa SSK att komma in i matchen mer och mer. I slutperioden stänger SSK ner Wasas attacker ganska snabbt och håller moståndarna på utsidan hela tiden. I en riktigt fin spelvändning lyckas Ludde Skårman få en passning i mittzon, han håller kalt pucken och hittar Wille Höglund med en genomskärare rakt genom zonen. Wille kommer i bra avslutsläge mot målvakten som försöker minimera skottytan för Wille men istället för att skjuta passar han Svante Tedfelt som kan raka in pucken i ett öppet mål, 1-1 vilket även blir matchens slutresultat. I förlängningen gör Viking några riktigt fina parader. Matchen får avslutas i en strafftävling. Svante Tedfelt och Edvin Ek gör två riktigt fina straffmål medan Viking räddar Wasas två straffar. 2 poäng till SSK och en bra start på turneringen.

Dag 2. Match mot Björklöven. Sunderbyn känns starkare än Björklöven inledningsvis trotts att man inte spelar direkt bra. I ett PP spelar SSK ut Björklöven totalt och Hugo Östberg kan göra ett riktigt snyggt mål där Edvin Ek är inblandad i framspelningen. Matchen är efter det jämn men SSK lyckas inte göra mål på sina chanser medans Björklöven lyckas göra det. 1-3 och uppförsback. I det läget får Wille Höglund passning i mittzon och går med pucken in i Björklövens zon, fintar vänster höger och får backen på fel ben efter det tar han ytan som han har skapat och går in på mål och i samma moment avslutar han med en fin backend. 2-3 och match.. trots detta kan inte SSK skapa de chanser som krävs för en kvittering. Förlust 2-3.

Laget åker hem med en bra känsla, vi kan spela jämnt mot bra motstånd och tempot i dessa två matcher är någonting som laget kommer tas med sig vidare. Hela laget kuggar i och det som skall göras vilket är kul, samtliga spelare gör en bra cup, några moment som sticker ut är när Viking stänger igen totalt mot Wasa, samt 3 riktigt fina mål. Dessa är ett tecken på att laget har fler kort att spela ut i kommande serie.