J18 DM Norrbotten

03.09.2023

Då börjar säsongen smått dra igång. J18 DM i COOP arena och flera duktiga lag medverkar. 

Piteå och Boden två regionslag som börjar förbereda sig för sin serie. Kalix, Kiruna, Sunderbyn och Brooklyn Tigers som förbereder sig för Div 1 Norra spel.

 Både Piteå och Boden har haft en osäker försäsong. Piteå har väntat länge för att knyta till sig en ny tränare, Boden har haft/har en ganska tunn. trupp för att spela i två serier. Kalix tappar några äldre spelare men som vanligt blir man farliga, yngre spelare kommer in som är välutbildade samt att man har några importer som oftast tillför en hel del. Kiruna, är svåra att säga så mycket om. Med tiden så kommer de vara slagkraftiga. Brooklyn Tiger är vad Sunderbyn var i fjol (6 sekunder från uppflyttning), en farlig utmanare för alla lag. Sunderbyn har fått fortsätta träna hårt med sitt duktiga fjolårslag. Några yngre har kommit till vilket vässer till truppen ytterligare.

Så här innan cupen så måste man ändå ge favoritskapet till de två regionslagen Piteå och Boden, tätt skuggade av Sunderbyn och Kalix. Brooklyn kommer överaska men räcker nog inte hela vägen. Sunderbyn var nära att rubba de andra äldre lagen i fjol vilket Brooklyn också borde klara av. Kiruna får det tufft...

DMs första dag och för Sunderbyn är det Brooklyn som gäller. En jömn match där BT drar det längsta strået. 2-0 till BT och en tung första match för SSK.

Andra dagen börjas med en tidig match mot Piteå. Efter 8 minuter leder SSK med 4-0, matchen är stängd. Hm, nej inte riktigt. Piteå ger sig inte och kan till slut reducera till 4-5. Matchen slutar 5-4 till SSK. Många sura minder i omklädningsrummet efter en förlust i premiären samt att man höll på att tappa en säker ledning. 3:e matchen är mot Kalix som har börjat cupen riktigt bra. En säker seger för SSK med 3-1, försvarspelet börjar kugga i samtidigt som det offensiva spelet hittar några luckor hos Kalix försvaret. Sista dagen och match först mot Boden. I princip spel mot ett mål och tillslut kan SSK vinna med 5-0. Många lag vinner mot varandra vilket gör att Om SSK vinner sista matchen eller spelare oavgjort så har man vunnait kvalspelet till DM-final. Sista matchen mot Kiruna vinner Sunderbyn med 6-0. Riktigt fin avslutning på DM:et. Starkt att kunna vända en tung start i turneringen. Lite statistik:

Edvin Ek vinner DMs poängliga med 10 poäng på 5 matcher, Hugo Östberg blir tvåa med 7 poäng på 5 matcher. Måns Ågren kommer 4:a i backarnas poängliga med 3 poäng på 5 matcher. Viking vinner målvaktligan med 0.33 insläppta i snitt/match. Räddningsprocent på 96.15. Sunderbyn vinner PP ligan med 41.67%

Sluttabell:

1. SSK
2. Brooklyn Tigers
3. Kalix HC
4. Piteå HC
5. Kiruna IF
6. Boden Hockey.

GRATTIS Sunderbyn till vinst i seriekvalet till DM-final mot Luleå Hockey.