J18 back to back mot Boden Hockey

10.02.2023

Tuff back to back

Dubbla mötet mot Boden väntar, ett lag som verkligen har tänt till efter att serien har vänt. Första matchen spelas på hemmaplan och varje match är en måstematch nu när Sunderbyn skuggar Kalix i toppen på serien.

Sunderbyn startar matchen i ett högt tempo och stänger ner Bodens försök till anfall, de riktigt vassa målchanserna uteblir men är det något lag som kommer till chanser så är det Sunderbyn. Första och andra perioden slutar utan några gjorda mål trots ett större och större övertag för SSK.

Tidigt i 3 perioden gör Joel Nordmark det förlösande 1-0 målet assisterad av A.Enbom och I.Jönsson. Efter SSK:s ledningsmål minskas övertaget för SSK och Boden börjar sticka upp med diverse chanser, nu är spelet lite mer böljande. I Matchens 56:e minut utökar SSK till 2-0 genom Hugo Östberg assisterad av F.Ledin och E.Asserfelt. Vinst på hemmaplan och matchens lirare till Joel Nordmark, Melvin spikar igen kassen och håller nollan samt en relativ säker vinst utan att laget spelar på sin toppförmåga.

Bortamatch i Boden:
Skottstatistiken 33-13 men en jämnare match än så. Sunderbyn har den här matchen i 30 minuter, man stänger ner motståndarna fullständigt och tar tillbaka pucken direkt man tappar den. Efter 23 minuter gör Arvid Enbom matchens första mål assisterad av S.Tedfelt och M.Nilsson. Anfallet efter gör Froste Öhman ett snyggt 2-0 mål på direktskott assisterad av H.Östberg och M.Ågren. Som sagt så tappar Sunderbyn sitt övertag i mitten på matchen. Nu blir spelat mer ängsligt och Boden börjar hitta tid i SSK:s försvarszon. Efter en stunds på domaren så får Boden ett friläge från blå, 1-2 som ett brev på posten. Tredje perioden startar och matchen består mest av soloåkningar från båda lagen. Mitt i detta lyckas Edvin Ek slita sig lös och gör snyggt 1-3 på friläge. Efter ett missförstånd av flera sunderbyspelare så får Boden ett fritt läge framför mål och matchen är nu jämn igen. 2-3. Efter detta stänger Sunderbyn ner matchen och dubbla vinster mot Boden är klara. Matchens lirare Arvid Enbom. Nu siktet på helgens två matcher mot Lövånger. Hemma matchen på fredagen blir spelad på bortais framkallad av många olika orsaker.