5 matcher på 7 dagar, j18

18.11.2022

Många matcher

Då går J18-laget in i en tuff matchperiod. Startar med back-back mot Lövånger sedan storfavoriterna Lejon, det hela avslutas med dubbelmatcher i Kiruna området.

Matcherna mot Lövånger resulterade i två stora segrar, många spelare gjorde vad son förväntas av dem och flera spelare fick känna på att göra mål samt att ha mycket puck.

Match mot seriefavoriterna på hemmais, det krävs att jobba hårt och tillsammans för att rubba Lejon. Matchen var mycket jämn, de flesta målchanserna skapades av motståndarens misstag. I sista perioden tog SSK över matchen och tillbringade mer tid i Lejons anfallszon. Lejon spelade smart och kunde utnyttja situationer när vi försöker vara kreativa. I slutskedet kunde kvitteringen komma vi flertalet tillfällen men i stället kunde Lejon avgöra i tom bur.

Kiruna på bortais, en klassiker. Skall resan sitta i benen? Efter två perioder, underläge med 3-0 men skotten vunna 26-9? SSK gör allt i tredje för att komma närmare. Med 5 minuter kvar av matchen kan Liam L reducera till 1-3 vilket ger lite extra kraft och tro på poäng. 3 minuter kvar så är det Olivers tur att göra mål för SSK. 2-3 och 3minuter kvar. Möjligheten finns..  1 sekund kvar och Oliver trycker in sitt andra i matchen och vändningen är ett faktum 3-3. Efter en mållös övertid så blir det straffar där Kiruna avgör matchen.

Pajala också det på bortais, sitter gårdagens match i benen. Det är den stora frågan.  Efter periodsiffrorna 0-1, 0-1, 1-1 kan man säga att förväntade 3 poäng trillar in på kontot.